Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Zdraví a trampolína - jde to vůbec dohromady?

10.5.2020 > Marie Zemánková

Nebudu vás dlouho napínat. Jde. Skákání na trampolíně - zvláště pak u dětí - považuji za jeden z nejzdravějších pohybů vůbec. Není to jen můj názor, tvrzení o prospěšnosti skákání na trampolíně mohu opřít o řadu studií. I přesto má hodně rodičů obavy svým ratolestem oblíbenou kratochvíli dopřát. Samozřejmě, na trampolíně může člověk snadno přijít k úrazu. Ale také díky ní může mnoha úrazům předcházet.

Stoj Škola zad prakticky 

Chůze naboso: kdy prospívá, kdy škodí a proč fandím “bosým” domácnostem

10.4.2020 > Marie Zemánková

Jaro a příjemné teploty se letos přihlásily ke slovu opravdu brzy. Na extrémní zastánce chůze naboso je možné narazit venku celoročně, s teplejším počasím je pravděpodobnost, že bosého chodce zahlédnete, ještě vyšší. Co si myslím o chůzi naboso já? Komu ji doporučuji a komu ne? Vše, co by vás mohlo zajímat, jsem rozebrala v článku.

Škola zad prakticky Stoj 

Tři rady pro zdraví a imunitu: buďte jako kolibřík

18.3.2020 > Marie Zemánková

Mám pro vás doporučení, která vám přijdou k duhu kdykoliv. Teď, v době, kdy většinu lidí zajímá zdraví ještě o něco víc než obvykle. I později, až přejde vlna toho nejhoršího, s čím se momentálně potýkáme. Udržujte se v psychické a fyzické pohodě, jezte zdravě a kvalitně spěte. Pomůžete tak nejen sobě, ale i svému okolí nejvíc, jak jen můžete.

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Nordic walking jak má být

27.2.2020 > Marie Zemánková

Kde se vzali, tu se vzali, pár let zpátky se u nás začali objevovat chodci se dvěma holemi. A bylo jich víc a víc, až se nakonec tomu, že se někdo po venku “toulá s hůlkama”, přestala většina lidí divit. Nordic walking aneb severská chůze se těší stále větší oblibě. Není divu. Jedná se o všestranný druh pohybu, který má hned několik obřích plus. Tedy, pokud ho děláte správně.

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Zadní vrátka pro vaše záda aneb jak nezapomínat na prevenci

24.9.2019 > Marie Zemánková

Často mi někdo říká, že na cvičení zapomíná. Pokud to s prevencí myslíte vážně, opatřete si “berličku” - některou z jednoduchých ale účinných rad, které vám pomohou udělat z preventivních cviků zvyk. 

Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat