Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Zdravé sezení pro neposedy aneb jak sedět, když už vám kancelářská židle leze krkem

10.6.2020 > Marie Zemánková

Upřímně tedy doufám, že zůstáváme jen u obraznosti a že vaše dýchací ústrojí i krk neobsahují stopy židlí ani křesel :-) Téma otevírám proto, že se mě čas od času na alternativy zdravého sezení někdo ptá. Zpravidla jsou to lidé se sedavým zaměstnáním a zpravidla se ptají proto, že je nebaví trávit v jedné spořádané pozici celý den. Možnosti alternativního a přesto zdravého sezení tu jsou. Rozhodně se vyplatí o nich přemýšlet, pokud vám občasná změna ve způsobu sezení pomůže sedět správně a zbytečně si neubližovat. A mimochodem, z ilustračního obrázku si příklad rozhodně neberte.

Zdravý sed 

Tři rady pro zdraví a imunitu: buďte jako kolibřík

18.3.2020 > Marie Zemánková

Mám pro vás doporučení, která vám přijdou k duhu kdykoliv. Teď, v době, kdy většinu lidí zajímá zdraví ještě o něco víc než obvykle. I později, až přejde vlna toho nejhoršího, s čím se momentálně potýkáme. Udržujte se v psychické a fyzické pohodě, jezte zdravě a kvalitně spěte. Pomůžete tak nejen sobě, ale i svému okolí nejvíc, jak jen můžete.

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Nordic walking jak má být

27.2.2020 > Marie Zemánková

Kde se vzali, tu se vzali, pár let zpátky se u nás začali objevovat chodci se dvěma holemi. A bylo jich víc a víc, až se nakonec tomu, že se někdo po venku “toulá s hůlkama”, přestala většina lidí divit. Nordic walking aneb severská chůze se těší stále větší oblibě. Není divu. Jedná se o všestranný druh pohybu, který má hned několik obřích plus. Tedy, pokud ho děláte správně.

Zdravý sed Škola zad prakticky 

Špatné držení těla? Pryč s ním!

21.1.2020 > Marie Zemánková

Velkým tématem fyzioterapeutických ordinací, jógových cvičeben, posiloven i internetového vyhledávání je svalová dysbalance. Není divu, trpí jí stále více lidí. Jak se svalové dysbalanci vyhnout? 

 
Zdravý sed Stoj 

Jak se vyhrabat ze sedavého zaměstnání? Výpověď není řešení.

10.4.2019 > Marie Zemánková

Chcete se začít více hýbat, ale nevíte jak na to? Trápí vás bolesti zad? Jarní sluníčko vás volá k pohybu a vy musíte sedět v práci? Neklesejte na mysli. I pár kroků navíc totiž může udělat velký rozdíl.

Bezpečná kancelář Zdravý sed 

Šetříte pohybem? Bolest zad si vás najde

22.1.2018 > Marie Zemánková

„Nestačí jen vědět, je třeba vědomosti použít, nestačí jen chtít, je třeba konat.“

J.W. Goethe (1749-1832)

 
Stoj Zdravý sed Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat