Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Zdraví a trampolína - jde to vůbec dohromady?

10.5.2020 > Marie Zemánková

Nebudu vás dlouho napínat. Jde. Skákání na trampolíně - zvláště pak u dětí - považuji za jeden z nejzdravějších pohybů vůbec. Není to jen můj názor, tvrzení o prospěšnosti skákání na trampolíně mohu opřít o řadu studií. I přesto má hodně rodičů obavy svým ratolestem oblíbenou kratochvíli dopřát. Samozřejmě, na trampolíně může člověk snadno přijít k úrazu. Ale také díky ní může mnoha úrazům předcházet.

Stoj Škola zad prakticky 

Chůze naboso: kdy prospívá, kdy škodí a proč fandím “bosým” domácnostem

10.4.2020 > Marie Zemánková

Jaro a příjemné teploty se letos přihlásily ke slovu opravdu brzy. Na extrémní zastánce chůze naboso je možné narazit venku celoročně, s teplejším počasím je pravděpodobnost, že bosého chodce zahlédnete, ještě vyšší. Co si myslím o chůzi naboso já? Komu ji doporučuji a komu ne? Vše, co by vás mohlo zajímat, jsem rozebrala v článku.

Škola zad prakticky Stoj 

Špatné držení těla? Pryč s ním!

21.1.2020 > Marie Zemánková

Velkým tématem fyzioterapeutických ordinací, jógových cvičeben, posiloven i internetového vyhledávání je svalová dysbalance. Není divu, trpí jí stále více lidí. Jak se svalové dysbalanci vyhnout? 

 
Zdravý sed Stoj 

Za podcenění ergonomie firmy draze platí

30.1.2019 > Marie Zemánková

Pojem ergonomie je v posledních letech hojně diskutované téma. Zajímá stále více lidí, mezi nimi majitele firem, vedoucí výroby i samotné zaměstnance, kterým není jejich zdraví lhostejné. Bolesti pohybového aparátu se posunuly na příčce příčin pracovní neschopnosti na druhou pozici hned za nemoci dýchací soustavy (chřipka, akutní infekce dýchacích cest,...).

Stoj Škola zad prakticky 

Šetříte pohybem? Bolest zad si vás najde

22.1.2018 > Marie Zemánková

„Nestačí jen vědět, je třeba vědomosti použít, nestačí jen chtít, je třeba konat.“

J.W. Goethe (1749-1832)

 
Stoj Zdravý sed Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat