Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Siemens si váží svých zaměstnanců. Program zdravá záda zařadili do benefitů pro zaměstnance

26.8.2015 > Marie Zemánková

„Sláva! Najdou se i firmy, kterým není zdraví zaměstnanců lhostejné. Společnost Siemens Electric Machines s.r.o. se řadí mezi průkopníky, kterých roste jako hub po dešti. Hřeje mě u srdce, že si uvědomují dlouhodobý přínos prevence zdraví svých zaměstnanců.“

Škola zad prakticky 

Online cvičení - Užijte si dovolenou odkudkoliv

11.6.2015 > Marie Zemánková

Už je to zase tady. Rtuť teploměru stoupá, pracovní morálka upadá, školy a školky hlásí zavřeno. Doba prázdnin, odpočinku...prostě DOVOLENÁ. Těšíte se na ni už od dubna, kdy bílé tváře začne rozpalovat jarní sluníčko. Plánujete, vybíráte, rezervujete. Cestovní kanceláře skloňují slovo odpočinek ve všech pádech. Poštovní schránky se plní katalogy dovolených. Každý si vybere podle svého gusta.

Škola zad prakticky 

Škatule, škatule, hejbejte se! S cvičením online

14.5.2015 > Marie Zemánková

„Škatule, škatule, hejbejte se!" vyhrkne hlas poblíž vás. Rozhlížíte se po místnosti a vybíráte si svůj cíl. Máte stažený žaludek a trochu strach, že na vás žádné místo nezbude. Rychle vystartujete k protější židli. S úlevou na ni dosedáte. Jste šťastní, že jste nezůstali stát. Zaplavuje vás blažený pocit vítězství. "Že jste ale museli sprintovat..." pousmějete se v duchu. Je vám tak osm a pohyb je vaší denní radostí. Teď otevřete oči. Jak se cítíte? Už vás začala představa pohybu bolet?

Škola zad prakticky 

Vyhořet nebo vyhasnout? Problematika motivace zaměstnanců a pracovní zátěže

10.4.2015 > Marie Zemánková

Zlepšovat pracovní prostředí nestačí. Člověk má své hranice. Chcete-li, aby vám zaměstnanec vydržel, nastavte pracovní zátěž podle jeho schopností. Nezvládá, co je třeba? Pak asi není vhodným pro danou pozici a měli byste se rozloučit. Dlouhodobé přetěžování není řešení.

Bezpečná kancelář Škola zad prakticky 

Nordic walking pro zdravá záda

10.3.2015 > Marie Zemánková

Přichází jaro. Za oknem svítí sluníčko. Vzduch voní. Příroda táhne jako magnet. Ani já neodolám a vyrážím načerpat energii. Abych se cítila dobře, a to nejen fyzicky, vyrážím alespoň 3x týdně ven s holemi. Někteří souhlasně pokyvujete, jiní se v duchu ptáte. S jakými holemi? O čem to ta ženská mluví?

Škola zad prakticky 

Bez správného vstávání není zdravého sezení

9.5.2014 > Marie Zemánková

Denně zatěžujete svou páteř mnoha pohyby. Některé pohyby jsou méně, jiné více náročné.  Díky předchozím tématům si již poradíte se správným sedem, víte co se skrývá za bolestí zad, které vás trápí a jak to ve vašem těle funguje.  Aby byly informace o zdravém sezení  kompletní, pojďte se ještě podívat,  jak správně vstávat ze židle. Naučte se zvedat a přemísťovat předměty tak, abyste neubližovali své páteři.

Zdravý sed Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat