Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Zádové svaly jsou odpovědné za bolest pohybového aparátu

15.9.2015 > Marie Zemánková

Lidské tělo obsahuje asi 600 svalů. Většina je jich párových. Sval neboli musculus slouží k pohybu a zabezpečuje polohu vnitřních orgánů. Svaly přeměňují chemickou energii získanou z potravy na kinetickou energii a teplo.

Zdravý sed Stoj 

Sedavé zaměstnání má opodstatněná pozitiva

15.9.2014 > Marie Zemánková

V minulých článcích jsme se věnovali náhledu na negativa sezení a jak eliminovat zatížení organismu správným sedem. Sezení má ale i pozitivní stránky v porovnání například se strnulým stáním, klečením, či jinými pohyby zatěžujícími nadměrně náš pohybový aparát. Pojďte se podívat jaké výhody nám sedavé zaměstnání přináší.

Stoj Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Klekačka a ostatní pomocníci v boji proti bolesti zad

21.8.2014 > Marie Zemánková

Pomocníkem nechápejte pilulku nebo maséra, který vás jako mávnutím kouzelného proutku zbaví bolesti zad. Zajistěte si zdravá záda používáním pomůcek pro dlouhodobé sezení. Podporují dynamický sed, zbavují bolesti zad.

Zdravý sed 

Sezení na míči zdravé sezení nenahradí

15.7.2014 > Marie Zemánková

Alternativní typy sezení byly vyvinuty především pro podporu správného držení těla a zvýšení dynamičnosti sedu. Už víte, že dynamický sed je zdravý a přirozený způsob, jak při sedavé práci, co nejméně namáhat tělo.

Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Správné sezení v praktickém životě

15.5.2014 > Marie Zemánková

Teorii i nácvik správné sedu máte za sebou. Využijte nyní poznatky přímo v praxi. Vyzkoušejte správné sezení v práci, kde všichni trávíme polovinu života. Doma při odpočinku a jídle. Zkuste, zda to jde i na cestách - v autě, autobuse či vlaku.

Zdravý sed 

Bez správného vstávání není zdravého sezení

9.5.2014 > Marie Zemánková

Denně zatěžujete svou páteř mnoha pohyby. Některé pohyby jsou méně, jiné více náročné.  Díky předchozím tématům si již poradíte se správným sedem, víte co se skrývá za bolestí zad, které vás trápí a jak to ve vašem těle funguje.  Aby byly informace o zdravém sezení  kompletní, pojďte se ještě podívat,  jak správně vstávat ze židle. Naučte se zvedat a přemísťovat předměty tak, abyste neubližovali své páteři.

Zdravý sed Škola zad prakticky 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat