Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Správné sezení u počítače nemusí být nutně drahá věda

25.3.2022 > Marie Zemánková

Pokud mám vybrat dva nejčastější dotazy, které u mě v ordinaci zaznívají z úst pacientů s bolavými zády a sedavým zaměstnáním, jsou to: jaká je nejlepší kancelářská židle a jak správně sedět u počítače. A protože právě čtete tento článek, nejspíš vás to zajímá také.

 
 

Bolest zad ze stresu. Proč přichází a jak se jí zbavit?

1.3.2022 > Marie Zemánková

Určitě se vám to už také stalo. Pondělí (nejlépe hned první v měsíci), několik hodin trvající porada a před vámi naplánovaná taková hora úkolů, až se vám dělají mžitky před očima. Jasně cítíte, jak vám stresem tuhne krk. Tak si jej zkusmo promnete, snad aby vaše tělo pochopilo, že se nic zas tak hrozného neděje. A když se rozhlédnete kolem sebe, na židli se vrtí každý druhý. Bolesti zad ze stresu totiž nejsou mýtus.

 

Pálení očí už po chvíli koukání do monitoru? 8 tipů, jak to řešit

24.1.2022 > Marie Zemánková

Jedno známé moudro praví: „všeho moc škodí.“ A platí to i pro nadužívání moderních technologií, které se zákonitě musí někde podepsat. Takže pokud vás už po pár hodinách sezení před počítačem pálí oči, bolí hlava nebo krční páteř, je na čase zpozornět. Možná máte i vy takzvaný syndrom počítačového vidění.

 

„Vytrvat v dobrém až do konce,“ říká Marie Zemánková, když bilancuje letošní rok

16.12.2021 > Marie Zemánková

V září víkend v Karlově, v říjnu na Antariku, v listopadu zase v Karlově… A najednou rok 2021 končí a to je ideální chvíle na to, se ohlédnout. Zeptali jsme se Marie Zemánkové ze Školy zad, jak se podle ní letošní rok vydařil a co si slibuje od toho příštího.

 
 

Máte sedavé zaměstnání? 5 tipů na aktivity, co vás rozhýbají

29.10.2021 > Marie Zemánková

Také sedíte každý den několik hodin za počítačem a večer máte záda celá ztuhlá? Bolí vás hlava a krční páteř? Kila jdou nahoru? Řešením je správné sezení a přiměřený a pravidelný pohyb. Budete se cítit líp, zbavíte se stresu i bolesti. Přečtěte si 5 tipů na aktivity, které vás budou bavit a zvládnete je i v hektických dnech.

 

Chcete spát jako Šípková Růženka? Pak udržujte svá záda ve formě

30.9.2021 > Marie Zemánková

Chladné podzimní počasí už pomalu klepe na dveře a vy cítíte čím dál větší únavu? Nevěšte hlavu, je to naprosto přirozené. Energie, kterou jste nabrali na dovolené, už je ta tam a kratší dny a nenápadně sílící zima vám ubírá sil. Podzim a zima jsou měsíce, kdy ubývá slunečních paprsků, které tolik potřebujete pro nabití energie. Jeden z klíčových faktorů, které prospívají vašemu zdraví a imunitě, je spánek. Takový správně načasovaný „šlofíček“ vás dokáže vrátit zpět do sedla jedna dvě. Jak tedy správně spát, abyste netrpěli bolestmi zad a aby si vaše tělo po náročném dni zaslouženě odpočinulo? Abyste se, prostě a jednoduše, každé ráno cítili odpočatí a svěží…

 

 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat