Ranní cvičení dokáže zázraky

Léto už je v plném proudu. Přemýšlíte, jak si ho letos užít tak, aby vám bylo dobře na těle i na duchu? Zkuste dělat něco jinak než obvykle. I když musíte chodit do práce a starat se o domácnost, udělejte pro sebe něco hezkého. Vykročte ze své zaběhlé rutiny a dodejte svým dnům novou šťávu. Co říkáte třeba na ranní cvičení?

Nesnášíte svá rána?

Zvoní vám budík a vy máte pocit, že jste za celou noc nic nenaspali? Nejraději byste si přetáhli polštář přes hlavu a zůstali v posteli až do Vánoc? Když už vstanete, jste celí rozlámaní a máte naládu pod psa? Nestíháte, do práce dorazíte unavení, zpocení a naštvaní na celý svět? Celý den jste pak vyčerpaní, podráždění a večer padáte únavou do postele, jen aby to druhý den začalo celé znovu? Takhle to být nemusí


 

Proč se pustit do ranního cvičení?

Využijte příjemné letní dny a vykročte ze zaběhnutého stereotypu lepším směrem. Vydejte se na cestu zdravého životního stylu. Stačí, když se ráno překonáte a vstanete o 10 minut dříve. Ranní cvičení vám rozproudí krev a nastartuje dobrou náladu. Celý den tak začnete s pocitem, že jste pro sebe něco udělali. Navíc tak předcházíte bolesti zad a dalším potížím s pohybovým aparátem, které dnes trápí většinu populace.

 

 

 

Kdy je správný čas na změnu

Přemýšlíte, kdy je vhodný čas začít? Myslíte si, že správná chvíle bude v pondělí nebo třeba na začátku příštího měsíce, aby se to dobře počítalo? Kdepak! Nejlepší čas na vykročení ze stereotypu je právě teď! Ne zítra, nebo pozítří. Jestli to myslíte vážně, začněte okamžitě. Čím déle to budete odkládat, tím více váš mozek vymyslí výmluv, proč by to nemělo jít. 

 

Na každé změně je nejtěžší ten první krok - odhodlat se začít. Nejzásadnějších je prvních 30 dní, kdy se tělo i mysl brání přizpůsobit se změně. Jakmile ale tento čas překonáte, váš organismus změnu přijme jako novou rutinu. Přestane se bránit a naopak, když jeden den vynecháte, bude tělu zdravá dávka pohybu chybět.

 

Chcete při prvních krocích v novém životním stylu podporu? Vydejte se s námi na víkendovku do Beskyd. 16. 9. - 18. 9. budeme cvičit, relaxovat a užívat si pohody v srdci přírody.