Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Výhřezu meziobratlové ploténky lze předejít

24.4.2014 > Marie Zemánková

"Bylo mi tenkrát 32 let, když mě začaly bolet záda. Nejdřív to byla tupá bolest, která se ozývala většinou po náročnější sportovní aktivitě. Po krátkém odpočinku zase odezněla. Po nějaké době už se ale bolest objevovala při každodenních činnostech. Sport začal být utrpením, odpočinek pomáhal jen částečně. Pak přišlo mravenčení v pravé noze. To mě vyděsilo natolik, že jsem začal hledat příčinu. Návštěva lékaře potvrdila „vyhřezlou meziobratlovou ploténku“.  Toto není můj osobní příběh, ale vypovídá příběhy mnoha jiných pacientů.

Zdravý sed Stoj 

Dynamické sezení podporuje zdravé sezení

11.4.2014 > Marie Zemánková

Nedávno jsem slyšela takový příměr: „Když už musíte sedět, tak seďte dynamicky“. Ale co to vůbec je? Dynamický sed je zdravý a přirozený způsob, jak při sedavé práci co nejméně namáhat své tělo. Dynamické sezení zabraňuje jednostrannému zatížení organismu. Kromě pozitivního vlivu na fyzickou stránku výrazně ovlivňuje pracovní únavu, zlepšuje koncentraci, produktivitu a výkonnost.

Zdravý sed 

Obratle, základní stavební kameny páteře

7.4.2014 > Marie Zemánková

Páteř patří k nejvíce zatěžovaným částem těla. Je oporou těla, drží hlavu, trup a umožňuje vám pohyb. Páteř tvoří 34 obratlů.

Stoj Zdravý sed 

Správné držení těla je pro páteř zásadní

24.3.2014 > Marie Zemánková

Páteř patří k nejvíce zatěžovaným částem těla. Je oporou těla, drží hlavu, trup a umožňuje vám pohyb. Základní kameny tvoří 34 obratlů. Málokdo ví, že špatné postavení páteře má zásadní vliv na zdraví našich zad. Rozlišujete špatné a správné držení těla? Podívejte se jaké problémy a bolesti způsobuje nesprávné držení těla, nedostatečná či naopak nadměrná zátěž a k čemu je princip ozubených kol.

Zdravý sed Stoj 

Zdravé sezení proti bolesti zad

7.3.2014 > Marie Zemánková

Lidské tělo bylo vyvinuto k pohybu. Náročná tělesná činnost znamenala po tisíciletí šanci na přežití. Dnešní hektická doba, zaměřená na honbu za úspěchem, nám vyslala na pomoc automobily, počítače, televize, výtahy. To vše je úžasně pohodlné, ale opravdu nám to prospívá?

Zdravý sed Bezpečná kancelář 

Příčiny bolesti zad aneb proč to bolí jako čert

26.2.2014 > Marie Zemánková

Zažili jste někdy bolesti v zádech? Jelikož čtete tento článek, domnívám se, že ano.  Některé zdroje uvádějí, že s bolestí zad se během svého života setká téměř 85 % populace. Já bych si troufala doplnit, 85 % populace ve vyspělých zemích.  I to nám napovídá více o příčinách bolesti zad.

Zdravý sed Stoj 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat