Blog

Trápí vás bolavá záda? Nespoléhejte na pilulky proti bolesti. Nejlepší prevencí proti bolestem zad je pravidelné cvičení a protahování těla i mysli. Jaké cviky provádět a hlavně jak u pravidelného pohybu vydržet? To se dočtete na blogu.

Témata článků


Zadní vrátka pro vaše záda aneb jak nezapomínat na prevenci

24.9.2019 > Marie Zemánková

Často mi někdo říká, že na cvičení zapomíná. Pokud to s prevencí myslíte vážně, opatřete si “berličku” - některou z jednoduchých ale účinných rad, které vám pomohou udělat z preventivních cviků zvyk. 

Škola zad prakticky 

I na aktivní dovolené nezapomínejte na odpočinek

31.7.2019 > Marie Zemánková

Léto a prázdniny, doba, kdy většina z nás zamíří na zaslouženou dovolenou. Ti poučení vědí, že je třeba se odstřihnout od práce, vypnout internet v mobilu a věnovat se aktivitám, které pročistí mozek. Někdo zamíří na poznávací zájezd, někdo volný čas vyplní sportovními aktivitami. Ale dokážeme opravdu odhadnout svoje síly? 

Škola zad prakticky 

Jak využít potenciál firemních Dnů pro zdraví?

28.6.2019 > Marie Zemánková

Chcete mít zaměstnance, které netrápí bolesti zad nebo syndrom karpálního tunelu? Záleží vám na jejich fyzické i duševní pohodě? V tom případě byste měli uvažovat o zavedení komplexního programu péče o zdraví. Začít můžete organizací Dnů pro zdraví.

 

Cvičení na pracovišti? Lepší než káva zdarma!

21.5.2019 > Marie Zemánková

Lidské tělo je stvořeno k pohybu. Není se tedy čemu divit, že pokud jste každý pracovní den víceméně v jedné poloze, tak se brzo začnou ozývat bolesti zad, nohou i rukou. S bolestmi klesá i soustředění a pracovní výkon. Může tomu zaměstnavatel nějak předcházet?

Škola zad prakticky Bezpečná kancelář 

Jak se vyhrabat ze sedavého zaměstnání? Výpověď není řešení.

10.4.2019 > Marie Zemánková

Chcete se začít více hýbat, ale nevíte jak na to? Trápí vás bolesti zad? Jarní sluníčko vás volá k pohybu a vy musíte sedět v práci? Neklesejte na mysli. I pár kroků navíc totiž může udělat velký rozdíl.

Bezpečná kancelář Zdravý sed 


Chcete novinky do e-mailu?


Mohlo by Vás zajímat